Uw huis in Amsterdam moet er natuurlijk altijd geweldig uitzien. Een raam vol strepen en stof is geen gezicht. Om hier iets aan te doen zou u gebruik kunnen maken van glasbewassing. Glasbewassing is het laten reinigen van uw ramen door een glazenwasser.

Hoe gaat glasbewassing in zijn werk?

Over het algemeen wordt er bij glasbewassing gebruik gemaakt van een spons en een wisser. Met de spons wordt water met een speciaal schoonmaakmiddel op de ramen aangebracht. De wisser haalt hierna het vuil en eventuele resten van het schoonmaakmiddel van het raam af. Het resultaat? Een kraakhelder raam waar iedereen met plezier doorheen zal kijken.

Hulpmiddelen bij glasbewassing

Soms is enkel een spons en een wisser niet genoeg voor de glazenwasser. Hiermee kan hij immers geen hoge ramen bereiken, en deze mogen natuurlijk niet overgeslagen worden! De meeste glazenwassers zullen dan gebruik maken van een ladder. Afhankelijk van het weer zal hij kiezen voor een houden (bij veel wind) of een aluminium ladder (deze is lichter).

Omdat er veel ongelukken waren doordat glazenwassers wel eens naar beneden vielen, gingen veel glazenwassers op een hoogwerker over. Hierbij wordt de glazenwasser in een soort bak naar het raam toegebracht, waarna hij veilig kan werken. Het nadeel van dit systeem was dat er doordat men snel moest werken nog steeds veel dodelijke ongelukken waren.

Gelukkig ontdekte men in Amerika het zogenaamde Tuckerpoolsysteem. Hierbij kunnen er met behulp van een stok ramen tot wel 15 meter hoog gewassen worden. Dit systeem is erg voordelig omdat het veilig, praktisch en goedkoop is. Wat voor ramen uw huis of gebouw in Amsterdam ook heeft, wij kunnen ze voor u wassen!